Herinrichting kerkzaal start

 Herinrichting Kerkzaal gestart

 

 

 

Eind september zijn we gestart met de uitvoering van de plannen voor herinrichting van de kerkzaal.  Vieringen worden zonder bezoekers uitgezonden vanuit de Drieklank. Daarvoor is de kerkomroepzender verplaatst naar de Drieklank en daar voorzien van een internet aansluiting.

In de kerkzaal is in drie weken tijd het nodige gebeurd. Het podium is leeggeruimd, de laatste banken en de verlichting zijn verwijderd, alle pijpen zijn van het orgel gehaald t.b.v. een grote schoonmaak.

De pijpen zijn opgeslagen in zaal 5, de blaasbalg (windmaker) is gedemonteerd want die lekte, en wordt gerepareerd. De bedrading voor de nieuwe  verlichting is aangelegd. Ook onder de vloer, waar een historie van 60 jaar installatietechniek is terug te vinden, zijn de nieuwe kabels gelegd voor de verbinding tussen orgel en speeltafel, en ook alle bekabeling voor de geluidsinstallatie en kerkomroep. Ook is gestart met de renovatie van de toiletten.

Er wordt nog druk gepuzzeld op de kleurkeuze voor de vloerbedekking van het podium, de stoelkeuze en bekleding van stoelen, de raambekleding en de vloer van de kerkzaal. Komende week zal naar verwachting op veel van deze punten een keuze zijn gemaakt.

De vierde week van de herinrichting gaat in op maandag 19 oktober. In die week wordt de oude schuifwand verwijderd en net als de laatste luxaflex, de bedrading van de oude verlichting, en de radiatoren die afgemonteerd worden om opnieuw gespoten te gaan worden.

Ook maken we een start met de uitbreiding van het podium.

Komende weken zal regelmatig aan de hand van enkele foto’s de voortgang van de werkzaamheden op de website worden gepubliceerd.

 Klik op de foto hieronder voor de vergrotingen.