Presentatie kerkblad

Op 27 augustus is het nieuwe kerkblad van de 6 zanddorpen gepresenteerd in de kerk van Oosterhesselen.

 

Na een jaar van vlotte, enthousiaste, voorbereidingen (4 vergaderingen en 2 afsluitende bijeenkomsten) was het op 27 augustus 2014 zover dat een nieuw kerkblad voor de gezamenlijke kerken van, in alfabetische volgorde, Aalden, Dalen, Gees, Oosterhesselen, Sleen en Zweeloo kon worden gepresenteerd.

Deze presentatie vond plaats in de kerk in Oosterhesselen, in een bomvolle kerk. Mensen uit alle zes kerken waren bij deze feestelijke bijeenkomst aanwezig.

Ds. Hetty Cohen Stuart-Fens van Oosterhesselen en ds. Bernadette de Groot van Zweeloo hadden de organisatie in handen. De eerste heette de aanwezigen welkom en vertelde over het ontstaanstraject. “Het samen optrekken, de toekomst in, heeft nieuw elan gekregen door het gezamenlijke kerkblad. Zo kun je over elkaar lezen, van elkaar leren en met elkaar meeleven. Al met al: blikverruimend.”
Het was best wel een spannend traject, want in de deelnemende kerken waren eigen kerkbladen die vaak langer dan 30 jaar hadden ‘standgehouden’ en waaraan mensen gehecht waren geraakt. Toch werd de meerwaarde van iets gezamenlijks wel gezien en, 10 jaar na de stichting van de Protestantse Kerk in Nederland, kregen de protestantse kerken in de zanddorpen een nieuw kerkblad.

Tijdens de feestavond kregen de deelnemende kerken van ds. Bernadette de Groot de gelegenheid zich via een korte presentatie te profileren, waarbij bleek dat er een veelkleurige veelzijdigheid te vinden is.
Twee muzikale intermezzi vrolijkten de bijeenkomst op.
De overhandiging van de eerste exemplaren werd door de drukker uit Dalen verricht, waarna er een toast door de vele aanwezigen werd uitgebracht.

Voor het blad moest een naam bedacht worden. Twee mensen leverden dezelfde naam in op de uitgeschreven prijsvraag: “De Zandloper”. Zand vanwege de deelnemende zanddorpen, zandloper als tijdsaanduiding en loper…. Ja het kerkblad zal bezorgd moeten gaan worden. Daarvoor zijn nieuwe routes voor de bezorgers van de inmiddels opgedoekte eigen kerkbladen samengesteld. En zo zal in deze week op vele adressen het nieuwe blad, met een mooie kleurendrukomslag, bezorgd gaan worden, als eerste in een hopelijk lange rij.

Klik op het kerkblad voor de foto's.