Bootreis

 

Een verslag van de bootreis, georganiseerd door de diaconieën van Oosterhesselen, Gees, Sleen en Aalden, waaraan uit Aalden 15 mensen deelnamen.

 

Na een nacht met onweer was de 11e mei een dag met echt ‘Hollands’ weer:
zon, wind, mooie wolkenluchten, kortom prachtig weer om vanuit, of vanaf een boot op de meren van Noordwest Overijssel van te genieten.

 

 

Opstappen in Aalden, in de nog lege bus, met 2 ‘volgauto’s’ paraat en daarna naar De Etgaarde in Oosterhesselen, waar de auto’s uit Gees en Sleen ook kwamen aanrijden. Na verdelen van de reizigers over de bus en een aantal auto’s werd koers gezet naar Giethoorn. De boot werd gevonden en via een smal paadje langs het water, dat stoer genomen werd door de deelnemers, kwam men via de loopplank op het middendek. Daar kon, onder een overkapping, buiten gezeten worden. De koffie met appeltaart stond benedendeks klaar. Maar werd ook boven geserveerd. Je kon dus gaan zitten waar je het liefste wilde. En dat werd gaandeweg de reis, toen de zon steeds meer aan kracht won, ook het zonnedek helemaal bovenop.

Onderweg kwam een auto met het eten. Een uurtje te laat, want hij had vastgestaan in een file op de A28. Eenmaal gearriveerd werd in grote vaart het buffet klaargemaakt. Heerlijke gerechten, eerst koud (diverse salades, stokbrood, fruit) en daarna warm (vlees, vis, een variëteit aan aardappelen, groentes). In de rij zelf halend of bediend wordend door de begeleiders heeft iedereen genoten van het eten. En ondertussen van de prachtige omgeving waar we doorheen voeren. Afwisselend pittoresk, met de mooie huizen en bruggetjes en wijds, over het meer kijkend. IJs ‘van de kapitein’ maakte een mooi einde aan de maaltijd.

Door de vertraging door het moeten wachten op het eten en doordat onderweg een brug niet open ging en voor ons handmatig bediend moest worden, is Ossenzijl niet aangedaan. Steenwijk rondend voeren we weer terug naar Giethoorn, waar de bus stond te wachten. Na de rit terug konden de deelnemers terugkijken op een heerlijke vakantiedag.